Yogadag på Surte Kraftstation

”Breath in, breath out…”
”Fuck this, fuck that…”

Jojomen, det går alldeles utmärkt att tänka ”ÄH!” och ”FUCK IT!” när man yogar. Skit i allt för en stund, stäng av och bryr dig inte om någonting alls. Eller jo – den enda du ska bry dig om är dig själv. Hur du känner och mår just nu.


Jag började gå på yoga för flera år sedan, men det är först på senare tid som jag faktiskt känner att jag kan njuta av det fullt ut. Länge tänkte jag att detta inte var något för mig. Jag hade en bild av mig att jag var en sån som inte kunde yoga, att jag var för rastlös, stressad, ofokuserad och stel. Men på senaste året – desto fler pass jag går på, desto mer inser jag hur gott det faktiskt gör. Att jag måste koppla av, logga ut, lyssna inåt istället för utåt.


Jag föddes med andningssvårigheter och har i perioder väldigt svårt att andas eller att jag andas väldigt ytligt. Kan vara andfådd av att bara sitta ned och prata med någon, och springer jag en liten bit har jag lång återhämtning innan det slutar göra ont i lungorna och jag kan andas OK igen.
Har gjort så mycket undersökningar från det att jag var ett ”vårtsvinsbarn” fram till tonåren ungefär, sen la vi med det. Det ledde ingen vart, läkarna hittade inget fel på mig – ”allt ser bra ut”, som man säger.

Yogan hjälper mig att djupandas. Jag töjer lungorna så mycket det bara går där jag ligger och står på min lila matta, och efteråt känner jag mig så mycket lättare – både fysiskt och psykiskt. Det hjälper, på riktigt.


Jag har gått på yoga på gym tidigare, men det är bara med Petra som jag verkligen kan slappna av till 110% och både gråta, skratta, vara i nuet och tillåta mig känna, på riktigt. Kan komma till passen i urtvättade mjukisbyxor eller hoodie med några målarfläckar på. Kan ha en dålig dag, eller vara på strålande humör. Är stark som fan några pass, andra gånger svag och skör – men allt är tillåtet. Och det är så oerhört skönt.

En gång i veckan går jag på lektioner hos Petra – och nu vill vi satsa lite mer och göra ett yoga-event!
Nästa lördag, den 10 april har världens bästa Petra ( @avebringyogalila heter hon på Instagram) en Yogadag i de coola lokalerna på @surtekraftstation (ni som känner mig vet att jag hoppar in och jobbar med stationen då och då, bland annat ansvarig uthyrare. In och följ vårat Instagram-konto för att se fler bilder från stationen!).

Den här yogadagen dåh. Vi börjar kl 10:00 och kör på fram kl kl 14:00. Petra guidar er längs vägen. Vi startar med att mjuka upp kroppen med ett mjukt yogaflöde och avslutar med lite kraftfullare yogapositioner där vi ökar upp vår energi. Avslutar med yinyoga/meditation/avslappning.
Man behöver ABSOLUT INTE vara någon expert eller van yogautövare, alla är välkomna!

Och jag’råh! Jag kommer vara på plats och yoga jag med + bjuda på sopplunch, bröd och lite god fika. GOTT!

Vi tar in endast 8 st person (lokalen är ca 120 kvm, så vi har gott om distans till varandra). Det är först till kvarn som gäller!
Anmälan till 0706-690008 eller till info@avebringyogalila.se.
Kostnad 550:-. Swisha till 123 563 7004.
Din plats är säkrad när den är betald.
Ta med egen matta, filt och gärna en varm tröja och strumpor.

Visste låter det fint? Ja! Jag är jättetaggad och tycker det hela ska bli skitmysigt. Hoppas att vi ses!

Lämna ett svar