Barium by Beerium – 17/7

I helgen körde vi Barium by Beerium på Surte Kraftstation igen! Ni vet, det lokala microbryggeriet här i Surte har taproom i Kraftstationens lokaler sista lördagen i varje månad. Nu i sommar provar vi på att köra varannan lördag! So far, so very good. Såhär såg det ut i lördags…

Marcello och Fredrik från bryggeriet var på plats tidigt på morgonen för att förbereda allt som hade allt med bryggeriet och ölet att göra. Ophelia, Palle och jag anslöt lite senare för att preppa det sista när det kommer till sittplatser, placering av bord, pyntande, snacks och dricka, fylla på toalettpapper där, ställa in ny tvål där, handsprit här och där och så vidare.

Marcello, Ophelia och Palle! <3 Världens göllöngar.
Klockan 13:00 slog vi upp portarna och började servera bärs. Folk brukar hänga lite på låset och ursäkta sig för att de kommer tidigt. Jag tycker bara det är gulligt. Om inte annat är det väl lite av det bästa betyget man kan få på sådana här tillställningar – att folk är taggad?! Törstiga! Sugna på SKÖJ!

Uteserveringen är stor och det finns gott om möjligheter att sprida ut sig om man så skulle vilja. Här på kortsidan om Kraftstationen har vi någon slags fantasi, hopp, dröm och vision att kunna bygga någon härlig uteplats med trädäck – eller rensa upp allt ogräs ordentligt och lägga nytt grus och kanske några nya planteringar med buskar eller träd. Den här sidan är perfekt att sitta vid när det är lite väl varmt i solen.

Åh, det får bli ett framtida projekt!

Vi har två stycken barer under våra taprooms – en på utsidan som serverar fem olika sorters öl, och sedan ytterligare en på insidan där vi serverar fem andra öl. Neipa, Ipa, Apa, Black Ipa, lager…en gó mix. Och titta vad fina färger allt har! <3

Svettigt och gött denna dag – som resterande del av veckan varit. Herregud vilken sommar vi haft!

Kön ringlade sig lång inne i matsalen till vår andra bar. Denna dag hade vi ett samarbete med Business Trailrun; ett affärsnätverk som på förmiddagen sprang sju góa kilometer längs Surtesjön, för att sedan ansluta till Surte Kraftstation för bärs och käk. Strongt jobbat, i denna svettvärme!

Självklart har vi lite alkoholfria alternativ. Dessa fina från GBG Soda har varit väldigt populära, och designen är ju fantastisk fin! Mina personliga favoriter är Limoncello och Habanero Colan. Nomnom…
Dessutom lokalproducerat från Ringön i Göteborg. Lajk på deh.

Och på tal om käk, kön ringlade sig även lååång till Robban & Co. på Riot BBQ som serverade nygrillat käk utanför stationen. Vanligtvis huserar Riot BBQ några meter bort från Surte Kraftstation, precis framför Surte Åkeri. Nu under sommaren har de stängt för renovering av sina lokaler, men serverar istället käk hos oss under våra Barium-eventen! Så skoj att samarbeta med andra lokala förmågor.

Revbenspjäll och kyckling med tillbehör som potatissallad och padrones…

…och portobelloburgare! Nomnomnom…

Ni som följt mig ett tag vet att jag började jobba hos Robert när han precis var i startgroparna med att dra igång sin verksamhet och foodtruck våren 2020. Jag är väl ingen mästare i köket, men hjälpte till med the basic stuff som att hacka grönsaker, stod i lunchluckan och serverade, diskade, städade, köpte med glass när värmen var outhärdlig på gården, målade, sågade och lite alltiallo-göra. Det var kul!

Idag jobbar Robban tillsammans med Adrian i köket, och de har storslagna planer för Riot BBQ som drar igång sin verksamhet förhoppningsvis i slutet av augusti igen. En nystart för företaget. Tror det kommer bli jättebra.

Jag hängde upp lite vimplar utanför entrén som jag hittade i städskrubben på stationen – tyckte det höjde kalasfaktorn med 80%. Älskar kalas!

Är så glad att det varje gång kommer så mycket nya besökare som man aldrig sett tidigare. Surte är ju inte så stort, så det känns extra speciellt när folk från Trollhättan, Göteborg, Alingsås och andra städer kommer till oss.

Klockan började närma sig 19:00. Robban sålde slut på allt sitt käk och solen gick långsamt ned bakom stationen. Det var dags att börja runda av.

Älskar att vi har en gästbok som folk faktiskt skriver frekvent i under våra taprooms! <3 Alla besökare är så gölliga och kommer så positiv feedback. Det är så jävla fint och man blir så himla glad!

Klockan 21:30 lämnade vi lokalen, trötta och möra efter dagen.

Tack Surte Kraftstationen för ännu en fin dag med Beerium, och tack till alla sköningar som besöker oss och supportar vårat arbete. Är så oerhört glad och tacksam att man får vara en del utav det här!

Vi ses igen om två veckor, lördagen den 31 juli – då kör vi igen!

Lämna ett svar