Barium by Beerium – 30/10

Så var det dags igen! Sista lördagen i varje månad så kör det lokala bryggeriet Beerium sitt Barium by Beerium – ett göörmysigt taproom i Surte Kraftstations lokaler.

Förutom den lokalbryggda bärsen så hade vi lite livemusik från Gus Moberg på våran nybyggda scen. Eller, scen och scen – Fredrik från Beerium och jag byggde ihop en liten upphöjning av lastpallar, träskivor, mattor, plantor och en fotölj – och genast så kändes det så mysigt i lokalen. Vi har ju dessutom ganska nyligen fixat ljuddämpare i taket – så akustiken är så mycket mer behaglig att vistas och lyssna på musik i. Är så oerhört glad för det!

Om somrarna brukar vi ju köra två barer – en inomhus i matsalen och en ute i en utav våra ”celler” som vi kallar dem, som är direkt länkade med vår uteservering. Men nu i höst är det inte så behagligt att stå ute och servera bärs, och inte heller så många som vill sitta där – så nu har vi flyttat in den baren till tegelrummet. Det blev så jäkla mysigt! Och vimplarna i taket tillsammans med ljusslingorna ger så mycket folkpark-feeling. Haha, älskar’t.

Såhär ser lokalen ut från andra hållet. Soffgrupper av gamla vintage och second hand-fyndade möbler i olika nivåer och storlekar. Växter och prylar i varje hörn. Tanken är att det ska kännas som ett förlängt vardagsrum. Avslappnat – men coolt.

Bira bira bira – bärs bärs bärs – gött gött gött!
Det är så sällan jag hinner ta kort under dessa event, alltid så mycket fixande och springande med glas, toapapper som tar slut, handdukar som måste bytas, soptunnor som är fulla, silvertejp som måste fixas fram, en propp som gått, en stol som gått sönder – men den här gången var det lite lugnare med folk så det kunde bli lite ”närgånget” med ölet istället – för se så vackra färger det ÄR!

En provsmakningsbricka presenterad av Fredrik – från vänster; Renegade Priest, I’ll Sleep When I’m Dead, Amazed, Local Memory och Obey the Riff.

Fullsatt både i matsalen och ute i tegelrummet! SKÖJ!

Nästa gång vi kör taproom på stationen blir 27/11, klockan 13:00 till 19:00. HjärtINNERLIGT välkomna då, hörrnih.

Lämna ett svar